Currículum  Rebecca Simpson

(castellano) - (English)

- Llicenciada en lletres per la Universitat de Cambridge (1983).
- Es forma com actriu treballant durant quatre anys amb la companyia Cambridge Experimental Theatre.
- Estudia pantomima a l'Institut del Teatre, Barcelona; cant i veu amb Sjabbe von Selfhout; i el mètode de Moviment Conscient de Fedora Aberastury.
- Diplomada en Dansa Moviment teràpia, Universitat Autònoma de Barcelona, 2007-2008.

Entre 1983-1991 és actriu amb: Cambridge Experimental Theatre (amb base a Cambridge, treballa arreu del regne Unit i realitza grans gires per tot Europa), Konic Teatre (Barcelona), Ralf Ralf (Londres), Magdalena Project (Cardiff i nacional G.B.), Ateliers du Chaudron (París); i treballa com assistent amb la directora i pedagoga teatral Cristina Castrillo (Lugano, Suiza). En cada cas, el treball corporal de l'actor i la seva formació física són considerats com valors fonamentals.

Entre 1992-93 reb classes de formació de DFA (Duggan French Approach; mètode terapèutic sobre la integració físico-emocional, basat en el Rolfing). Profunditza en temes de psicologia, anatomia i fisiologia, i desenvolupa el seu propi mètode de treball, dirigit tant al públic en general com a persones involucrades en les arts escèniques. 

Compagina donar cursos amb el teatre (actua en Northanger Abbey de Versión Original Theatre Company, Grec 2000; assistent de dramatúrgia en Shylock, amb Manel Barceló, Teatre Malic; escriu el llibret d'òpera Juana, 2001, (idea i llibret); escriu i interpreta el monòleg Punk Snot Dead, Malic, 2002; dirigeix l'òpera de càmara Savitri de G. Holst i fa el paper de narradora en Façade de William Walton/Edith Sitwell, al Teatro de la Maestranza, Sevilla, amb la companyia Òpera de Tres Rals, 2003. El 2005 s'estrena l'òpera Juana, amb música d'Enric Palomar, Òpera de Halle, Alemanya i al Teatre Romea (co-producció Opernhaus Halle, Festival d’Òpera de Butxaca i Noves Creacions, Gran Teatre del Liceu, Fundació Teatre Romea). Escriu un llibret d'òpera (idea i llibret) per al Den Ny Opera, Dinamarca; amb música del compositor Andy Pape. Ha escrit el llibret Himmelsscheibe / Sky Disc / Disc del Cel, amb el compositor Ramon Humet (Oper Halle, 2013/2014).

També ha treballat en un centre per a dones refugiades de la violència domèstica (Cambridge Women’s Aid), i amb nens de totes les edats en diferents contextes educatius i lúdics.

Cursos: inicia la seva tasca docent el 1993. A més a més d'organitzar les seves pròpies classes, ha donat cursos i cursets a La Casona (Barcelona), L’Escola d’Expressió, Eòlia Escola de Teatre (Barcelona), Sala Teatro Cuarta Pared (Madrid), i a Hong Kong i el Regne Unit.

info@rebeccasimpson.com

  

inici  

curs

writer - opera librettist

actor and voice actor

currículum

links

contacte